Berkey® prirodni pročišćivači za vodu

najsnažniji gravitacijski uređaji na tržištu

Izuzetna snaga filtracije

Potvrdili neovisni laboratoriji.
Provjerite ovdje.

Jednostavnost i praktičnost

Montaža bez alata za 10 minuta.
Ponesite ga na more.

Bez troškova održavanja

Bez sitnih slova i skrivenih troškova.
U kutiji je sve što trebate.

 

 

 

 

 


Kako odabrati Berkey sustav?


 
 

Kako rade Berkey sustavi za pročišćavanje?


 
 
 

  BERKEY FILTER NIJE UGLJENI FILTER !

 

Kliknite na svoj Berkey (isporuka odmah): 

Sliku možete zaustaviti tako da se mišem pozicionirate na nju !

Kupci su rekli o svom Berkey sustavu

Tajna Berkey sustava

 

  BERKEY FILTER NIJE UGLJENI FILTER !

Neka odluka o kvaliteti vode koju pijete bude informirana

U kompaniji New Millennium Concepts, Ltd. želimo da nam kupci budu informirani o filtraciji vode. To će vama kupcima omogućiti donošenje informirane odluke o tako važnoj stvari kao što je voda koju pijete. Budući da je filtracija vode u stvari kompleksna znanstvena tema, nastojat ćemo, kada je god moguće, služiti se pojmovima koji su svima bliski, kako bi objašnjenje bilo lakše shvatiti. U proizvodnji Black Berkey® filter članaka primjenjuje se nekoliko metodologija.

MIKROFILTRACIJA

Prva crta obrane je u tome da se Berkey® članci za pročišćavanje sastoje od patentirane formulacije koja sadrži preko 6 različitih vrsta medija, koji se nalaze u vrlo kompaktnom matriksu koji sadrži milijune mikroskopskih pora. Ove su pore tako sićušne da stvaraju ono što mi nazivamo “mukotrpni put” kojim patogene bakterije, ciste, paraziti, herbicidi, pesticidi, organska otapala, lakohlapljivi organski spojevi (VOC), deterdženti, mutnoća, fini pijesak, talog i sedimentni minerali, loši okusi i mirisi moraju proći. Ovi su putevi tako tijesni da sva ta onečišćenja fizički jednostavno kroz njih ne mogu proći i postaju zarobljena, čime ih se eliminira iz vode koju pijete. Ovo je tzv. proces mikrofiltracije.

ADSORPCIJA

Nakon toga, naši mediji posjeduju jedinstvena svojstva adsorpcije i apsorpcije. Adsorpcija djeluje tako što nastaje ionska barijera slična površinskoj napetosti. Ovakva barijera se odlično slaže s mikroporoznim vodenim filterom jer na učinkovit način omogućuje da sićušne pore uklone i nečistoće manje od same pore. Upravo ovaj proces blokiranja je ono što omogućuje da Berkey® pročišćivač za vodu može ukloniti submikronske viruse koje druge marke filtera za vodu ne mogu ukloniti bez uporabe agresivnih kemikalija poput joda ili klora. Nadalje, ioni teških metala (molekule minerala) poput kadmija, kroma, bakra, olova, žive, aluminija i drugih opasnih teških metala uklanjaju se iz vode procesom ionske izmjene pri čemu ih medij privlači i mijenja električnim vezanjem na medij.

BRZINA PROTOKA

I konačno, Berkey® sustavi su tako učinkoviti u uklanjanju onečišćenja iz vode radi ekstremno dugog “vremena kontakta”. Drugi sustavi filtracije oslanjaju se na pritisak vode koji prisiljava molekule vode kroz članke pri tlaku od 4-6 bara. Tako će molekule vode biti u dodiru s medijem filtera tek na djelić sekunde. Usporedimo to s Berkeyem® kod kojeg molekule koje prolaze kroz strukturu Black Berkey® članka lagano privlači gravitacija te su u dodiru s medijem članka dulje vrijeme. Već samim time medij Berkey® članka je učinkovitiji u hvatanju nečistoća. Ova je tehnologija razvijena, rafinirana i dokazana tijekom godina pomnog istraživanja i razvoja te testiranja provedenog od strane stručnjaka za pročišćavanje vode, istraživača i inženjera. Protok i vrijeme izloženosti vode mediju u Black Berkey® člancima kalkulirani su tako da se postigne najveći stupanj eliminacije potencijalnih onečišćenja iz vode koju pijete, bez obzira iz kojeg izvora ta voda bila.

Odoo tekst i slika blok

Galerija slika (klikni za uvećanje)

Video upute za korištenje Berkey uređaja

 
 

Odzračivanje Black Berkey članka za pročišćavanje

 

.

 
 
Kako sastaviti Berkey uređaj

Preuzmi dokumentaciju

 Upute za postavljanje Berkey uređaja od inoksa (PDF) - klikni za preuzimanje  .

Upute za uporabu Black BerkeyTM članaka za pročišćavanje (PDF) - klikni za preuzimanje